Ръководството на ФК „Дунав“ подаде заявка отборът с футболисти, родени през 2008-2009 година, да бъде допуснат до квалификации за евентуалното му участие в първенството на Елитната юношеска лига /17 години/. През последните две години дунавци участват в елита само с тим от 15-годишни момчета.
Съставът на 17-годишните в момента е на второ място в зона „Варна“. Пред него е само тимът на „Лудогорец“, а следващата неделя двата тима ще се срещнат в Русе. Първият мач между двата отбора в Разград завърши при 1:0 за домакините, като голът бе реализиран в добавеното време.
„Регламентът за провеждане на квалификациите се сменя често. Честно казано, не знам в какъв формат ще протече тази година. Ясно е, че само два отбора ще попаднат в елита при 17-годишните футболисти. Мисля, че сме подготвени да атакуваме едно от двете места, но нека да изчакаме края на редовния сезон в зона „Варна“, каза за „Утро“ треньорът Йордан Кирилов.
В подготовка за квалификациите на проби е пристигнал вратар от „Волов“ /Шумен/.
„Става дума за добре сложено като физика момче. Има и отличен рефлекс. Вече тренира с отбора и показва обнадеждаващи неща“, обясни Кирилов.