Футболистите на „Дунав“ ще тръгнат днес към Пловдив, за да направят една тренировка, а после да отдъхнат преди утрешния си мач срещу втория отбор на „Ботев“. През есента русенци записаха най-голямата си победа през сезона срещу дубъла на „канарчетата“ - 5:0. Тогава Мирослав Будинов реализира 2 гола, а Мартин Костадинов, Йордан Димитров и Диян Димов добавиха по едно попадение.
„Ботев 2“ е на предпоследно място с 25 точки, но това едва ли е чак такава трагедия, защото поставената от клуба задача е да се обиграват млади фуболисти.
И наистина са много млади - става въпроса за 18, 17, дори за 16-годишни момчета. Сред тях е и юношата на „Дунав“ Константин Павлов, който премина при ботевци преди повече от година. Нападателят Павлов е роден на 14 август 2005 година.
Единственият по-опитен футболист е бившият капитан на първия отбор Лъчезар Балтанов. 34-годишният Балтанов носи лентата и при младоците.
Старши треньор на тима е Даниел Коен. Израелецът бе методист, но когато сърбинът Неманя Миланович пое „Крумовград“, бе преназначен.
Силно впечатление прави екипът на Коен. Освен него с втория отбор работят още 7 треньори! Може би и там е наложен моделът в „Ливърпул“, където има спец и по... изпълнение на тъчове.
Макар че е на незавидно място в таблицата за класиране, отборът на младите „канарчета“ не е за подценяване. Свидетелство са скорошната победа срещу „Литекс“ в Ловеч с 1:0 и домакинското 3:3 срещу добрия тим на „Спартак“ /Плевен/.
След утрешния мач в Пловдив „Дунав“ ще бъде домакин на „Монтана“. По програма този двубой трябваше да се играе на 22 април от 14.15 часа, но бе пренасрочен за 23 април от 17.