Презентационен тур до местността Писмата, които са част от археологическия резерват край село Иваново, организира русенският музей. Това е мястото, където през XIII в. възниква скалният манастир „Св. Архангел Михаил“. Турът се организира във връзка с навършването на 700 години от надписа на Иво Граматик.  
Групата ще се запознае с основните съставни части от Ивановския скален манастир „Св. арх. Михаил“. Ще се акцентира върху триредовия надпис на Иво Граматик в храма при Господев дол, от чието създаване се навършват седемстотин години. Той е с летописен и битов характер, дава ценна информация и е най-дългия запазен надпис в скалите на Ломовете. Авторът Иво Граматик съобщава, че е пристигнал от Тракия „когато погина цар Георги“. Голяма част от историците приемат, че става въпрос за неочакваната и забулена в тайни смърт на младия и енергичен цар Георги II Тертер. Кончината му е в последните месеци на 1322 година и това означава, че надписа е от самия край на същата година или от следващата 1323-та.
Обиколката ще се състои на 15 април, събота, водач ще бъде уредникът от музея Евгени Георгиев. Тръгване ще бъде в 10 часа, групата ще бъде до 15 човека, а включването в нея става чрез предварително записване на телефон 082/ 825 002. Сборният пункт е паркингът, който се намира до обекта Ивановски скални църкви. Цената за участие в презентационен тур е 20 лева на човек и се заплаща на място.