Един от най-зашеметяващите музикално-хореографски спектакли - националното танцово шоу „Грузинска легенда“, ще гостува в Русе на 23 април. На сцената в зала „Арена Русе“ от 20 ч ще започне цветна феерия от музика, песни и невероятни танци. Според международната преса по своя мащаб и драматургия спектакълът превъзхожда водачите в жанра като танцовото шоу „Lord of the Dance“.
Преди да дойдат в България, грузински актьори обраха овациите в Германия, Швеция, Англия, САЩ, Япония, Канада, Китай и още 50 страни на петте континента. За тях френският „Фигаро“ пише: „Всеки би трябвало да го види най-малко един път в живота си“. 
Грузинските танци нямат аналог. Танцуването на пръсти, въртенето на колене е велико изкуство. А дамите се плъзгат по сцената, както лебед по огледалната повърхнина на водата. Спектакълът е изпълнен с любов към Родината, където музиката, песента и танцът са осезаеми: звукът на вятъра, свиренето на барабани, величествената тишина на планините, радостният звук на планинските потоци. Тънкото преплитане на сюжети, ослепително въплътени на сцената, зашеметяващи пейзажи и костюми, най-високо равнище на светлина и тон превръщат „Грузинска легенда“ в триумф на кавказката култура на международната сцена, казват от шоуто.