Поредната тежка катастрофа на бул.“Липник“ в тъмните часове на денонощието прати в болницата в кома 22-годишен младеж, който се е ударил в дърво в сряда вечерта. 
Инцидентът е станал непосредствено след кръстовището с ул. „Котовск“ в посока КАТ. Лекият автомобил „Субару“ се е движил с висока скорост по булеварда. На кръстовището водачът се е опитал да избегне сблъсък с „Фолксваген Поло“, в който е пътувала млада двойка. Фолксвагенът е идвал откъм мола и водачката му завила наляво към ул.“Котовск“ при мигащ само в жълто светофар. Момичето и приятелят й разказват, че на завоя са видели субаруто да се движи с много висока скорост и по чудо да успели да преминат и продължат в посока Дойче шуле.
Водачът на катастрофиралия автомобил е карал в дясната лента и при вида на другата кола е преминал рязко в крайна лява, при което е загубил управление. 
Водачката на фолксвагена е била издирена от полицията много бързо и е била извикана да даде показания заедно с приятеля си. По техни думи катастрофиралата кола е била забелязана на предни кръстовища от техни познати да прави гонка с друг лек автомобил. Тепърва полицаите ще снемат записи от камери по кръстовищата, за да установят дали е наистина е имало гонка.