Изказване на треньора на Черно море Тича Кирил Болшаков след срещата от 27-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) между варненския тим и Рилски спортист, завършила 108:74 за гостите.
Кирил Болшаков (треньор на Черно море Тича) – "Ние знаехме за класата и мотивацията на отбора на Рилски спортист. Те са с качествени състезатели. Мотивацията след две загуби при тях е много голяма. За съжаление имаме контузени състезатели, половината ни състав е в лазарета. Очаквах такава игра от нашия отбор.
През второто полувреме, когато мотивацията на гостите намаля, момчетата показаха, че могат да играят и действително на мен ми харесаха. Като отчета, че го няма половината отбор – да, ние играхме добре. Най-силната страна на нашия отбор беше, че по-голямата част от играчите се представиха по-добре, отколкото преди. И Иван Спиров, и Мартин Йорданов, и младите играчи.“
Мартин Коцев (капитан на Черно море Тича) – "Започнахме много бавно срещата, поради което те набраха самочувствие и си вкараха всички шутове. В подкошието имаха доста силно присъствие. Мисля, че в този къс състав пак се борихме и се помъчихме колкото може повече да смалим разликата".