Пловдивският съдия Георги Иванов ще ръководи днешния мач между „Добруджа“ и „Дунав“ в Добрич /15.30 часа/. Той е на 16-о място в ранглистата на реферите с наряди във Втора лига, а негови помощници ще са Георги Стамболджиев и Ивелин Рашев.
Футболистите на „Дунав“ тренираха вчера в Русе и към 15 часа тръгнаха на път. Отборът няма да разчита на капитана си и голмайстор Йордан Димитров, който е наказан с лишаване на права за един мач. Другият централен нападател Мирослав Будинов е с лека контузия, но ще поведе атаката на стадион „Дружба“.
„Добруджа“ е на 14-о място с 27 точки, само на 2 от зоната с изпадащи тимове. „Дунав“ е девети с 31. Очертава се възлов, важен мач и за двата отбора.
„Семейният“ тим на домакините включва Сашо Ангелов като старши треньор, доведения му син Валери Божинов-старши като играещ наставник и 15-годишната рожба на Божинката - Валери Божинов-младши. И тримата личат на колективната отборна снимка, направена през тази зима.
В тима на „Добруджа“ ще открием стари познайници. Един от тях е капитанът Ивайло Лазаров, който игра в два периода с екипа на „Дунав“. Десен защитник пък е Петко Цанков, който също бе част от русенския тим в последния му сезон като участник в Ефбет Лига, но не впечатли дунавската публика.
Най-важният играч до Лазаров в средата на терена е Янчо Андреев. Той беше основен футболист на „Спартак“ /Варна/, но след чистката при „соколите“ за него не остана място.
За „Добруджа“ се трудят и двама ганайци - Абдул Рахман Баба и Осман Шериф. Третият чужденец - Бул Джуач, е от „близката“ на българите футболна Австралия!
Есенният мач в Русе между „Дунав“ и „Добруджа“ завърши 1:1. Гостите поведоха с гол на Адриан Димитров, който напусна добричлии през зимата, а Юго Комано изравни през второто полувреме.