Любимата от десетилетия на рок публиката група „Ахат“ и бившият вокалист на „Рейнбоу“ и „Пърпъл“ Джо Лин Търнър ще изнесат концерт в Русе в рамките на националното си турне наесен.
Продуцент на турнето е компанията на Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата SME, а това ще бъде и първо представяне на живо у нас на последния студиен албум на Търнър, „Belly of the Beast“, излязъл през 2022 г.
„Стари приятели сме с Джо - разказва вокалистът Звезди Керемидчиев - и лесно се обединихме зад тази идея, тъй като не сме били на сцена заедно от 2018 г. и онова голямо шоу в НДК. Той има нов албум, нова визия, изобщо е силно мотивиран да сподели новата страница в своята дълга и славна кариера. А ние сме си мотивирани просто от принципа „шило в торба не стои“, ха-ха. Свири ни се, пее ни се, искаме да тресем глави заедно с феновете пред сцената. Независимо какви са цифрите в ЕГН-то. Работим и върху нови песни, но изненадите ще запазим за самите шоута. Гарантираме, че ще са нещо различно и готино!“
Турнето, символично озаглавено „Rock & Roll Forever“, ще спре в Русе на 11 септември. Концертът ще бъде в Арена Русе, билетите за него вече са в продажба и до 30 април могат да се купят по 50 лева. След това цената расте.