Дарителска акция в подкрепа на бездомните хора, за които се грижи, започна „Каритас“-Русе. Приемат се нови или добре запазени комплекти спално бельо за единични легла, хавлиени кърпи и халати за баня - дамски и мъжки. Има нужда също от хигиенни материали като течен сапун, шампоани, мокри кърпи, тоалетна хартия.
Даренията се приемат в Центъра за временно настаняване на бездомни „Добрият самарянин“, който дава подслон на 60 души. Центърът се намира в квартал Тракция, ул. „Тракия“ 25. Телефон за предварителна връзка: 0884 982 829. Организаторите молят дарителите да поемат и стойността на куриерските пратки, ако решат да изпратят ценните помощи от друго място в Русе.
„По неволя или след нещастие, понякога и просто защото не могат другояче, хора непрекъснато остават без покрив над главите си. Болни или здрави, всички те се нуждаят от подкрепа. Мисията на „Каритас“-Русе е да се бори с бедността, изключването и дискриминацията. Дарителската акция ще помогне на бедните, самотни и изоставени хора да запазят човешкото си достойнство. Надяваме се, че така помагаме и на самите дарители да се чувстват по-добри“, казват организаторите.
Инициативата стартира и като дарителска мисия в платформата TimeHeroes, в която могат да се включат добри хора от цялата страна. Акцията продължава до края на месец май.