Най-големият превозвач в Европа - германската компания „FlixBus“, обяви, че от 14 април стартира и връзка от Русе до Истанбул. Връзката ще се обслужва от новия местен транспортен партньор „Пегасус“ в сътрудничество с турския партньор „Kamil Koc“. „FlixBus“ ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул - Русе, Разград, Шумен и Търговище.
Еднопосочният билет от Русе до Истанбул в момента е на цена от 58,99 лева. Тръгването от централната автогара в Русе ще бъде в 17.30 часа, а по разписание пристигането в Истанбул е в 5.30 часа. В обратната посока отпътуването е в 19.30 часа, пристигането е планирано за 7.15 часа.
 От 15 юни фирмата пуска и директна линия между София и Солун.
„Търсенето на колективни пътувания се завръща, а автобусите са една от най-достъпните, безопасни и устойчиви алтернативи за пътуване на дълги разстояния и ние сме щастливи да предложим алтернатива на личния автомобил и самолета на хората, които планират лятната си почивка“, подчертава Снежина Колева, представител на „FlixBus“ България.
Автобусите на немския превозвач отговарят на международния стандарт на компанията, който включва услуги като безплатен Wi-Fi на борда. Германският лидер стъпи на пазара у нас през 2018 година, като стартира с пътувания от София до Унгария, Австрия и Румъния. Впоследствие в направленията бяха добавени Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция. През 2022 година зелените автобуси са превозили над 145 000 пътници от Румъния и България.