Русенското футболно дерби в първенството на Североизточната Трета лига между дублиращия отбор на „Дунав“ и „Локомотив“ ще се играе тази събота от 16 часа на Градския стадион, науч и „Утро“. По принцип тимовете трябваше да се срещнат на базата в „Здравец“, но заради поредния ремонт и пазене на „скъпоценното“ игрище с естествена трева двубоят ще бъде изместен в центъра на града.
Този мач предизвиква голям интерес, защото момчетата от двата отбора се познават много добре. По-голяма част от футболистите на „Локомотив“ бяха част от школата на „Дунав“ или играха за дунавските формации, така че със сигурност ще искат да се докажат. Примерите са с Калоян Петров, Живко Дончев, Мирослав Георгиев,  Дани Братоев, Симеон Дочев, Динко Станчев, Живко Парашкевов, Даниел Венков и Преслав Петков.
Дано това „доказване“ между „сини“ и „червено черни“ стане факт със спортсменски футбол и без излишни емоции!
Макар че младите дунавци на треньора Ивайло Кирилов са десети с 20 точки, а „железничарите“ - предпоследни с 9, ярък фаворит в този мач като че ли няма.
Изглеждащият като обречен в края на есента тим на „Локомотив“ показва друго лице в първите пролетни кръгове и неслучайно вече не е на последното място.
„Дунав 2“ също върви напред и свидетелство за това е победата преди два кръга срещу „Лудогорец 3“ с 1:0.
Друг любопитен факт е, че „железничарите“ се радват на сериозна зрителска подкрепа като за тим от Трета лига, но и „Дунав 2“ също разчита на свои верни фенове. С една дума - очакванията са, че в събота към Градския стадион ще тръгнат доста зрители и ще се получи интересен двубой.
„Хубавото е, че ни чака мач между наши, русенски момчета“, каза за „Утро“ председателят на УС на „Локомотив“ Явор Кирилов.
Вероятно срещата ще бъде ръководена от русенска съдийска бригада.