„Трябва ясно да зададем посоката на развитие на България на тези избори - или продължаваме в посока увеличение на доходите, или се връщаме към стабилната бедност“. Това обяви във Враца Асен Василев по време на предизборна среща с членове и симпатизанти на Коалицията от партии „Продължаваме промяната – Демократична България“. В срещата участва и Христо Иванов. Тя бе водена от водача на листата за врачанско Деница Симеонова. 
Христо Иванов представи визията на Коалицията за развитието на страната в следващите две години и обясни, че "въпросът не е просто някой да каже, че е за Шенген, за съдебна реформа и електронно управление, въпросът е кой може да го направи. Дойдохме не с обещания, а с планове и задачи, които можем да изпълним", категоричен бе той. 
И двамата лидери призоваха присъстващите да мотивират повече хора да стигнат до урните в неделя. „Обяснете им, че това не са точно изборите, които могат да пропуснат. Един глас в повече за нас означава да правим един компромис по-малко, за да има нормална държава“, обясниха те.