Волейболните мечти, че „Дунав“ ще се върне без проблеми в Суперлигата, се изпариха с неочакваната загуба на финала в първенството - 1:3 срещу „Раковски“ /Севлиево/. А всичко изглеждаше лесно преди срещата в старозагорската зала „Иван Вазов“ - русенският отбор не познаваше загуба от този съперник в рамките на редовния сезон и очевидно разполагаше поне с психологическо предимство.
Да, ама не - вместо град като Русе да има отбор сред големите, елитните волейболни вечери ще са за феновете на 20-хилядното градче Севлиево.
„Дунав“ започна обнадеждаващо мача и спечели първата част с 25:21. После отстъпи втората с 22:25, а гвоздеят бе третият гейм, загубен с 27:29. Нататък отборът рухна и буквално се предаде в четвъртата част - 18:25.
Русенци имат още един шанс да пробият до елита през бараж срещу „Марек Юнион Ивкони“. И този двубой ще се играе на неуточнен още неутрален терен. Вероятната дата е 5 април.
„В Стара Загора не издържахме на напрежението. Цяла седмица говорех, че това няма да е обикновен мач, а финал и че нагласата трябва да бъде друга. Някои хора не ме чуваха сякаш. Такива мачове се печелят с борба, воля, характер. Не може да чакаме на едно 18-годишно момче като Боян Христов да бъде лидер на тима. Иначе тръгнахме добре, но след загубата на драматичния трети гейм отборът поддаде като психика. Тимът на „Раковски“ се бори повече и ни излъга“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Красимир Миронов.
Той призна, че не очаква кой знае какво в мач срещу „Марек Юнион Ивкони“.
„С тази класа на състезателите ни в момента ще е цяло чудо, ако стигнем до победа. Разликата в нивото ни с отбор като „Марек“ е много сериозна. Това е реалността, без да вдигаме предварително бялото знаме“, допълни треньорът.