Групата Romaneno Project се завръща на сцената след петгодишно прекъсване с концерт в регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, съобщават от екипа на музикантите.
На 21 април те предстои да представят своя нов проект „Завръщане“, в чиято основа са модерният джаз и ромският фолклор. Концертът е с участието на Михаил Йосифов (тромпет), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Борис Таслев (контрабас), Димитър Семов (барабани) и Атанас Попов (перкусии), които си партнират с виртуозните ромски музиканти Нено Илиев (вокал и акордеон) и Ангел Демирев (китари).
В програмата са включени нови композиции като „Остави ме сам“ от Нено Илиев и Михаил Йосифов, „Огнено момиче“ на Мими Цветанов, „Сине Кай Сине“ (Имало едно време) по музика Нено Илиев и текст Петър Рангелов от филма “Шекспир Като Улично Куче“ и др.
„Historia de un amor“ на Guadalupe Pineda, и „Bella Ciao“ са малка част от изненадите, които музикантите са подготвили за публиката, допълват от екипа. Аранжиментите са на Михаил Йосифов и Васил Спасов. / ГН