С едночасово светлинно шоу на градския мажоретен състав към Центъра за работа с деца беше отбелязан Часът на Земята в Разград. Светлинният спектакъл, посветен на най-мащабната природозащитна инициатива в целия свят, събра малки и големи на площада пред Общинския културен център.
Близо 100 момичета на възраст от четири до 19 години представиха оригинални танци, сред които и огнени. Първи екопосланията си със своите изпълнения, точно в 20:30 ч., отправиха най-малките мажоретки. Следващият един час беше изпълнен с танци под светлина от пойове и жив огън. В концерта на тъмно се включиха и родителите на мажоретките. 
„Днес по целия свят като вълна ще премине Часът на Земята – инициативата, която иска и може да промени отношението ни към планетата, която е наш дом. Хората от стотици страни ще изключат електричеството, ще приемат предизвикателството да поемат отговорност за действията си по отношение на опазването на околната среда. Нека направим така, че всеки наш час и ден помага с нещо малко на нашия град, страната и планетата ни“, заявиха организаторите на светлинното шоу.
Традиционно за Часа на Земята за един час бяха загасени светлините на знакови сгради в централната част на Разград.