Да се представи пиесата „Елате ни вижте” трябва смелост, заяви авторът й проф. Кирил Топалов пред БТА след премиерата й в Плевен. Тя беше представена на сцената на Драматично-кукления театър „Иван Радоев”,  режисьор е Владлен Александров.
Написах пиесата през пролетта на 1989 г., но тогава никой не поиска да я постави, а и сега не я искат много, разкри проф. Топалов. Той уточни, че в Плевен е третата й реализация на сцена.
Пиесата е актуална и днес защото поставя открито проблемите на обществото, каква е ролята на всеки гражданин, неговите отговорности и тежките последствия, ако не ги прояви, коментира професорът. Ние, творците, чрез словото предупреждаваме политиците – това е нашата роля, категоричен е той. По думите му режисьорът на плевенската постановка е допринесъл пиесата да звучи още по-съвременно, като показва, че „нашето общество не е направило почти никаква крачка напред от времето на Иван Вазов, че то е общество манипулируемо, борещо се със злите сили, които се опитват да го обезличат”.
Злите сили са силни и това не се е променило от Вазово време до днес. С пиесата давам размисъл на съвременния гражданин за това какви са неговите права и задължения, изтъкна още проф. Кирил Топалов. Според него публиката е ентусиазирана не само от текста, а и заради „чудесните режисура, сценография, костюми - съвременни, модерни и въздействащи сценични решения”.
Сценографията, костюмите и мултимедията са дело на Иван Карев и Весела Статкова, пластиката – на Татяна Соколова, музиката - на Асен Аврамов.
Гост-актьорът Емил Марков се превъплъти в образа на Иван Вазов. В пиесата участваха също актьорите на Плевенския театър - Мариета Калъпова, Ива Николова, Камелия Хатиб, Мария Илиева, Антъни Пенев, Адриан Филипов, Васил Витанов, Сергей Константинов, Ованес Торосян, Екатерина Стоянова, Генадий Николов, Михаил Михайлов, Мариан Дулчев, Диана Ханджиева, Иван-Александър Дойчев, Ленко Гурков, Мариян Стефанов, Валентин Василев, а „хорът на учителките” бе в изпълнение на Маргарита Костова, Елица Анева, Марияна Петрова, Мариела Богданова.
Тази вечер е второто премиерно представление. Заглавието е включено в инициативата на Плевенския театър за културен туризъм „Пътуващ зрител”, подкрепена от хотел „Ростов”, която дава възможност да се ангажират места онлайн с преференции.
На 31 март следва ново премиерно заглавие на Плевенския театър - комедията „Моето мъжко момиче” с Михаил Билалов и Мая Бежанска.