Община Бургас получи квота в спорта боче на Световните летни игри за спортисти с увреждания - Спешъл Олимпикс, които ще се проведат през юни в Берлин, Германия. Представител на Бургас ще бъде  Антония Димитрова, която е ученичка в 11-и клас в Средно училище "Св. св. Кирил и Методий". Личен треньор на Димитрова е Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в училището и лицензиран треньор по боче.
"Тренировките се осъществяват по график, три пъти седмично в училището. Антония е силно мотивирана и съм убедена, че ще представи достойно Бургас и България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. Благодарим на Община Бургас за подкрепата и възможността ученичка със специални образователни потребности да се изяви и да покаже възможностите си на международно ниво“, каза Марияна Георгиева,  личен треньор на участничката в световното спортно събитие.
Бургаското училище "Св. св. Кирил и Методий" е с традиции в развитието на този спорт. Многократно негови възпитаници са участвали в национални турнири и са носители на медали и купи в състезанията по боче.
В периода 17-25 юни Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин`2023 ще бъдат най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 170 национални делегации.
Спешъл Олимпикс България получи квота от 43 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без интелектуални затруднения в 9 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, ролкови кънки – за пръв път участие на обединен отбор по баскетбол.
Боче е игра с топки, която се играе на корт, конструиран от каменен чакъл, пясък, изкуствена настилка, с размери с размери 3.66 метра на широчина и 18.29 метра на дължина.