Бившият главен секретар на Областната администрация Симеон Иванов загуби окончателно делото, което водеше срещу дисциплинарното си уволнение от страна на областния управител Анатоли Станев. Състав на Върховния административен съд потвърди решението на Административния съд в Русе и постанови той да заплати разноските пред касационната инстанция за юрисконсултско възнаграждение. 
Иванов бе уволнен дисциплинарно със заповед от 25 март миналата година с мотив, че е извършил нарушения по служба. Цялата сага бе свързана със зоната за сигурност около регистратурата за класифицирана информация на Областна администрация. Два месеца по-рано, на 28 януари, служителят по сигурността на информацията е видял, че външната метална врата към зоната зее отключена, а алармата не се е задействала. В присъствието на главния секретар на ВиК асоциацията, който е бивш служител по сигурността, той е запечатал помещението и е изпратил докладна до областния управител. Поискано е било да се направи проверка за нерегламентиран достъп или небрежност при работа от служител на администрацията и проверка на съхраняваните документи.
Последвали скандали с главния секретар и служителката, която пряко отговаря за регистратурата за класифицирана информация. Двамата упрекнали подалите сигналите, че им правят „постановка“ и намекнали, че бивш областен управител ще ги защити. Заповедта за уволнение на Симеон Иванов е издадена след провело се вътрешно разследване на инцидента.