Волейболистите на „Дунав“ се класираха за финалния мач срещу „Раковски“ /Севлиево/, победителят в който ще е новият член на Суперлигата. В реванш от полуфиналните плейофи момчетата на старши треньора Красимир Миронов победиха „Етрополе“ с 3:0 /25:18, 25:22, 25:16/. Първата среща в балканското градче завърши при резултат 3:1 за дунавци.
„Раковски“ излезе краен победител в спора в другата двойка. Севлиевци загубиха у дома с 1:3 срещу „Миньор“, но подчиниха съперника си в Перник с 3:0.
„Дунав“ и „Раковски“ се срещнаха два пъти през редовния сезон, като и в двата случая победата бе за русенския тим - с 3:2 и 3:1.
Финалът за титлата във Висшата лига и за директна промоция в Суперлигата ще се играе на неутрален терен в Стара Загора на 26 март от 17 часа.
 „Вярно е, че два пъти победихме „Раковски“, но този мач ще е различен. Все пак става дума за финал. Намирам, че шансовете са 50:50. Ако загубим, ще играем плейаут с 11-ия в Суперлигата. Засега, а вероятно и до края, на тази позиция ще е „Марек Юнион Ивкони“. Честно казано, възможностите ни за пробив до елита в мач срещу отбора от Дупница са доста по-малки“, коментира Красимир Миронов.
Той благодари на публиката за подкрепата през сезона и особено в плейофната фаза на първенството.
„Умуваме върху вариант да подсигурим безплатен траспорт за наши фенове, които желаят да бъдат до нас в Стара Загора. Става въпрос за един автобус. Повече яснота ще има днес“, обясни старши треньорът.
„Дунав“: Иван Кайраков, Владимир Христов, Ангел Павлов, Христо Костов, Боян Христов, Илия Димитров, Атанас Митев /Дейвид Пенев, Владимир Димитров/.