20 авторски хореографии на Анита Атанасова Асенова доказаха високата класа на русенското „FREEDOM Dance Studio“ в международния конкурс „Step Up Danse Cup“ в Букурещ.
С напрежението на тежкия състезателен ден и сериозната конкуренция на балетни училища и танцови школи се пребориха 42-ма танцьори на възраст от 7 до 19 години. Те спечелиха не само високите оценки на международните съдийски екипи, а и възторга на публиката, докосната от онази невидима енергия, която създава връзката между сцената и зрителите.
На първо място по всички компоненти за изпълнение бяха класирани 19 от 20-те хореографии, с които „FREEDOM Danse Studio“ участва в конкурса.
Специалната награда „Най-добър дует“ беше присъдена на Алберт и Антоан Асенови за интерпретацията на „Двама крале“.
Антония Дудева защити приза „Най-добро соло“ с изпълнението си „ВълнА“.
Композицията „Танцът“ беше призната за „Най-добра хореография“.
Организаторите на други международни конкурси заявиха предпочитания към участието на танцьори от „FREEDOM Dance Studio“ чрез отстъпки на таксите за участие в тях. 
Най-голямото признание за реномираното русенско студио е призът „Най-добро танцово училище“, представено в конкурса, заради блестящите постижения в различни танцови форми и жанрове. С този успех екипът на „FREEDOM Danse Studio“ още веднъж добави своя принос към културния образ на Русе.