Младият фламенко китарист Сантяго Лара представя спектакъла „Фламенко трибют на Пат Матини“ в рамките на Европейския музикален фестивал в София. Събитието е на 26 април в „София лайв клуб“, съобщават организаторите от „Кантус фирмус“.
Ученик на известния Маноло Санлукар, той търси нови територии за фламенкото, съчетавайки огнената страст на този жанр с импровизационната енергия на джаза, допълват те.
Сантяго Лара създава свои оригинални аранжименти на пиеси от Пат Матини, като избира теми като „Minuano“, „James“ и др.
„Още преди реализацията на албума, когато Лара се среща със своя идол, за да сподели с него намеренията си,  Матини се въодушевява от идеята. А когато чува готовите записи, той е възхитен от  “великолепните интерпретации” на Сантяго Лара“, коментират от „Кантус фирмус“.
Освен Сантяго Лара на сцената в „София лайв клуб“ се очаква да се качат още Мигел Лопес (пиано), Игнасио Синтадо, (бас) и Педро Наваро (перкусии). Танцьорката Мерседес Руис също е част от спектакъла.
Двадесет и третото издание на „Европейски музикален фестивал“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Столичната община. / ГН