В редакционната поща на „Утро“, се получи писмо, подписано от Габриел Дамянов и изпратено още до вестник „Бряг“, сайта „Дунав мост“ и Община Русе. Публикуваме го без редакторска намеса заради важните въпроси, които се поставени в него и които си задава не само неговият автор.

Мото клуб „Нощни вълци“ са санкицонирани от ЕС заради подкрепа на войната. Руските рокери не могат да пътуват в Европа. В България обаче последователите на „вълците“ се чувстват добре. Те редовно се появяват до руската посланичка, на официални мероприятия, подкрепят руската агресия в Украйна, и не само.
Коя институция следи за тях? Кой следи дали „Нощни вълци“ организират мероприятия, от какво естество са, дали има придвижване на членове на клуба от/до Русия и какво правят българските им последователи? Кой разрешава такива по вид показни на сила мероприятия
През юли 2022 година Европейският съюз наложи санкции на руският клуб „Нощни вълци“ и на четирима от неговите лидери. Причината: Рокерската организация е един от основните инструменти за разпространяване на пропаганда на Кремъл за войната срещу Украйна. Руските мотористи имат последователи в други европейски страни, сред които и България. Членовете на организацията правят походи, концерти, събори и винаги имат кауза. Каква е каузата им в България? 
Целта на санкциите, които наложи ЕС, е да ограничи възможността членовете на клуба да пропагандират идеите на режима в Москва.
Някой ще каже, че българските „вълци“ не са част от централният клуб в Русия, който е санкциониран. И все пак, всички нареждания идват от Москва - нали всички са представители на един клуб. А с това развяване на руски знамена - не е ли чиста пропаганда и агитация???
Погледнете коментарите на българските привърженици на „Нощни вълци“ в социалните мрежи - те всички споделят и разпространяват идеите на руските си „братя“, както се наричат помежду си. 
„Лошите момчета на Путин“ - адреналин, кожени дрехи, мощни мотори, руско знаме, патриотичен рок, атрактивни татуировки, кръст, икона. В името на Русия и традиционните ценности.
Повече от 30 години след създаването си „Нощни вълци“ са не само част от системата, а основен инструмент за пропаганда на режима в Москва. През 2014 привърженици на клуба имат ключова роля в анексирането на Крим - те блокират улиците и патрулират, докато руските спецчасти завземат правителствените сгради. Каква им е целта в България?
Какво показват с това дефилиране на 1 април 2023 година в град Русе? Сила, агресия, надмощие, безскрупулност и още много други?
В мотивите на ЕС за налагане на санкции на мото клуб „Нощни вълци“ пише, че са организация, която „подкопава или застрашава териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна“. А ако същото се случи и с България?
Клубът е отхвърлен от българското мото общество за неспазване и потъпкване на общоприетите правила, за несъобразяване и арогантно поведение към други клубове, за демонстриране на сила и саморазправа.  
ЕС санкционира „Нощни вълци“, а ние ги подкрепяме, като им разрешаваме да си организират и участват в различни мероприятия! 
P.S Конституция на Република България: чл. 44 ал.2, завършва писмото.
(Въпросният текст гласи: Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.)