Партия "Национално движение за стабилност и възход" (НДСВ) се включва в изборите след дълго отсъствие от полтическия живот на страната, защото за нас вече е непоносимо да наблюдаваме фиаско на няколко правителства в основните направления на българския живот, сриване на големи национални цели и буксуването на държавата като икономика, финансова система и общество. Това каза днес в Русе председателят на НДСВ Станимир Илчев.
По думите му в днешно време се наблюдава "пълна суматоха във върха на държавата".
"НДСВ реши, че тази безпътица трябва да спре и страната да стъпи на една по-добра перспектива - влизане в Шенген, в Еврозоната и привличане на нови инвестиции", каза Илчев.
Проф. Огнян Герджиков от НДСВ каза, че най-много го боли за качеството на законодателния ни орган, който "в последните 10-12 години непрекъснато сам си пише слаби оценки".
"Причината е, че приема закон, който след няколко месеца бива променян. Например Изборният кодекс от 2014-а година насам е променян 25 пъти. Това е абсолютно безхаберие и аматьоризъм. Решихме, че е дошъл моментът, в който трябва да напомним за себе си, защото при нас има професионализъм, тъй като България има нужда от професионалисти, а не от аматьори", каза проф. Герджиков.
Водачът на листата на НДСВ за Русенско адвокат Илиян Илиев каза, че листата на партията е съставена от професионалисти - всеки във своята област на развитие.
"НДСВ е партия, която винаги е била консенсусна  и вярвам, че ако влезем в парламента, ще намерим общ език с останалите. Ако влезем в коалиция, то ще бъде не на личностна основа, а на основата на принципи. Ние сме преди всичко диалогични, ние сме можещи. Едно от най-важните неща за Русе и региона е да се докарат инвестиции и да се осигурят добри заплати на хората", посочи Илиян Илиев.
По думите му минималната цел, която формацията си поставя, е влизане в Народното събрание, а максималната - да има мнозинство в парламента.
По-късно НДСВ откри официално новия си партиен офис на ул. "Борисова" 91, бл. "Дебелянов", вх. В, партер, с лице към ул. "Борисова". На церемонията присъстваха Станимир Илчев, Огнян Герджиков, Съби Давидов и други гости, които пожелаха на русенската структура много добър резултат на 2 април. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!