Дрехите от органична материя за мен са кауза, каза за БТА основателят и собственик на компанията за органични дрехи "Органик тии стар" Деян Ангелов. Компанията е на пазара от 2006 г., а в последните години изнася в различни европейски страни, както и в САЩ и Канада. 
Дрехите, които създаваме, са от 100 процента памук, без ГМО, без обработка с химикали, пестициди, инсектициди, наред с това целият процес е "феър трейд", тоест следи се за справедливост при заплащането на хората, които работят по веригата, посочи Ангелов. 
Поръчките към "Органик тии стар" са основно от корпоративни клиенти, това са най-вече високотехнологични компании, тъй като техните служители мислят за своето здрави и за природата, каза още Деян Ангелов. Сред предимствата на органичните дрехи е и това, че регулират температурата на тялото през различните сезони, а самите дрехи са издръжливи. "Те спазват циклите 30/30/30 или минимум 30 носения, 30 пранета и 30 сушения, като могат да бъдат носени и повече. Аз имам дрехи от 2018 г., които нося, пера, суша, няма проблем", каза още основателят на компанията. 
Сред новите услуги, които въвежда компанията, е обратно вземане на дрехите, с което се завършва целият цикъл. "Вместо да ги изхвърлят, те могат да ни ги дадат, ние отново ще ги преработим, ще направим нови дрехи и ще ги предоставим на тях или на друг клиент, тоест ние ще продължим техния живот, няма да ги изхвърлим", посочи Ангелов. 
Самият той има отношение към природата от дълги години. Започва да рециклира преди повече от две десетилетия, впоследствие се насочва към текстила и постепенно се опитва да наложи органичните дрехи в България. "С дрехите от органичен памук могат да се случат две неща, когато свърши техният цикъл – или могат да бъдат разплетени и отново да бъдат използвани да се произведат дрехи, тоест рециклиране и да се затвори кръгът, или когато самата дреха е органична и е органично напечатана, тя се разпада в природата", каза още основателят на компанията за органични дрехи.
Според него масовото ползване на органични дрехи може да се случи в България, но процесът ще отнеме време. В Европа вече се движат в тази посока, а търсенето е голямо, тъй като това са продукти, които реално пазят околната среда, допълни Ангелов. По думите му обаче делът на органичните продукти все още е малък. "Текстилната промишленост е 36 процента от цялата промишленост, а органичните продукти са 0,5 процента от глобалните 36 на сто в световен мащаб", посочи Деян Ангелов. 
Разлика в цената на органичните дрехи има, но за сметка на това тя си заслужава, защото те запазват своята форма, запазват здравето, няма в тях химикали и могат да се носят дълго време, каза още основателят на компанията. "Същевременно те следват и модните тенденции като цветове, като кройки, тоест не е нещо, което да излезе извън модата, може да го носиш дълго време. Има винтидж колекции, следват се цветовите тенденции за всяка една година, така че органичните дрехи са интересни и са хубави. Имаме размери от бебе, тоест когато се роди едно дете - от лигавници, бодита, тениски, анцузи и т.н., до възрастни. Бебетата са най-малките членове на семейството и когато започнеш от малък да ги възпитаваш, те след това търсят тези продукти", допълни Деян Ангелов. 
За последните две години компанията е награждавана в областта на зелената индустрия, каза още Ангелов. По думите му утвърждаването на подобен бизнес отнема време, но за него зелените идеи са и начин на мислене. "Дрехите са едно от нещата, които всеки ден носиш както и храната е всеки ден, така че като мисля за дрехите, така мисля за семейството си, това за мен е кауза", допълни Деян Ангелов.