„Дунав“ играе на приливи и отливи през пролетта, но черешката на колебанието беше петъчната домакинска загуба с 0:1 от „Лудогорец 2“. Оттогава изтече доста време, през което сигурно се търси отговор на основния въпрос защо се стигна до този резултат. А отборът уж трябваше да полети след класическата победа срещу „Янтра“ в Габрово с 3:0 и при нов успех да превземе още позиции в таблицата на класиране. Да погледне нагоре и да помечтае.
Не стана и затова огорчението бе по-силно. Не че тимът игра толкова зле, не че заслужаваше да получи гол при единствената голова възможност за младия състав на гостите.
Но каква възможност - това бе една банално центриране от фланга! Вратарят Дамян Дамянов имаше цялото време на света да се позиционира и да боксира топката. Той реши обаче да се прави на голям и я изпусна и след карамбола тя попадна в бившия футболист на „Дунав“ Бранимир Костадинов - 0:1!
Каква самонаяденост от страна на Дамянов, при това той даже рухна на земята, за да поиска фаул в атака!
В една от предишните ни публикации обърнахме вече внимание, че Дамянов се престарава с емоционалните си изяви. 
Нерви и много грешни пасове - това бе играта на „Дунав“ през първото полувреме. Новинката в тактически план бе, че таранът Миро Будинов бе пратен да поработи като... опорен халф. И той по традиция се стара много, но мястото му не е там. Ако е за обиране на топки, трябва да е в атака, където се озова в стихийната втора част.
 При това нелепо 0:1 играта се пренесе почти напълно в половината на „Лудогорец 2“. Заредиха се и положения.
Мехмед Сабри направи чудесен пробив през няколко играчи и се озова сам срещу вратаря. Вдясно от него бе съвсем свободният Комано. Сабри обаче реши да прегърне цялата футболна слава и от златно положение шутира в... аут! Няма такъв пропуск!
Нататък и Йордан Димитров можеше да се разпише, ако бе стрелял по-бързо при една свалена му от Будинов топка. Въобще пред вратата на разградчани вреше и кипеше, но този път Фортуна не пожела да остави дори и една точка в Русе.
Та за младите лудогорски „орли“.
Почнаха да бавят играта още през първото полувреме, а когато поведоха, подкараха театър с лежане и симулации. Номер 1 в цирковата програма беше капитанът им Хюсеин Кельовлуев, който не спря да пъшка, да охка и да пада на терена като ударен с шрапнел.  Така играта бе спирана поне 10 пъти, а съдията даде продължение от едва 6 минути. Ако имаше повече кураж, трябваше да са поне 16.
Няма да отминем и хубавото - отличната игра на Емил Янчев, който се опита да изнесе на гръб цялата организация на играта. Миро Будинов отново бе човекът между шамарите на защитата. Централният защитник Георги Вълчев игра добре, същото може да се каже и за Митко Тодоров. Минчев се стара много, но сгреши при доста от завършващите подавания.
След тази загуба „Дунав“ ще играе контрола срещу „Етър“ във Велико Търново на 24 март, а после се задава шампионатен мач срещу „Добруджа“ в Добрич.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Денислав Минчев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Никола Борисов, Калин Георгиев, Юго Комано, Емил Янчев, Йордан Димитров, Мирослав Будинов, Джан Хасан /Стоян Предев, Теодор Костов, Мехмед Сабри/.