С гостуването на Театър „Българска Армия“ започва априлския театрален календар в Русе. Именитата столична трупа ще играе на 4 април в Доходното здание „Представление и 1/2“, за да отговори на въпросите „Какво се крие зад сцената? А в ума на актьорите?“, съобщиха домакините от ДТ „Сава Огнянов“.
Автор и режисьор на спектакъла е Стоян Радев. Участват всички актриси на театъра: Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева-Нети, Стефка Янорова, Гергана Данданова, Гергана Плетньова, Евелин Костова, Пламена Гетова, Елена Райнова, Ели Колева, Лара Златарева, Луизабел Николова, Меглена Караламбова, Мимоза Базова и Радосвета Василева. На сцената публиката ще види и Михаил Шишков, който ще подкрепи дамите с музикален съпровод, музикален консултант на представлението е Добрин Векилов-Дони.
След пълните салони в страната най-накрая и в Русе на 5 април ще гостувя мюзикълът „Алиса в огледалния свят“ на варненския държавен куклен театър.
На 10 април пристига търговищкият драматичен театър със спектакъла по Николай Хайтов „Когато светът беше шарен“.
Гастролите за месеца приключват на 27-и, когато шуменският театър ще представи „Заешка дупка“ - човечен, състрадателен разказ за това, че има и живот „след“.
Русенските спектакли в афиша са „Балкански синдром“ с Мариян Бачев на 3 април, а на 7-и ще се играе „Редки тъпанари“ на Теди Москов - предшественика на продължението „Още по-редки тъпанари“ на режисьора. Това представление ще бъде показани в зала „Филхармония“.
На 10 и 21 април ще бъде показан спектакълът, който още с премиерата си полемизира публиката, и който със сигурност няма да ви остави равнодушни - „Изчезващи“.
Христо Гърбов отново ще бъде „Министърът женкар“ на 18 април, предложението на следващия ден е класиката „Боряна“ от Йордан Йовков. На 24 април Алексей Кожухаров ще изиграе стендъп комедията „Юзър“.