Държавният куклен театър в Русе става дом и на поезията. На 4 април от 19 часа там ще бъде представена стихосбирката „Небеса“ на актьора от трупата Димитър Пишев. Гост на премиерата ще бъде Росен Карамфилов, определян като един от най-обичаните и най-мразените български писатели, автор на четири книги и носител на няколко значими награди. И достоен продължител на пътя в изкуството на баща си - отишлият си изключително рано, но останал завинаги в българската култура художник Кольо Карамфилов.
На 5 април театърът ще представи спектакъла си  „Сонетът“, който повдига темите за ролята на личното творчество и любовта в живота на съвременния човек, за непреходността на изкуството и възможността да изразяваме себе си чрез него. 
„За мен спектакълът е творческа провокация към младата аудитория. Идеята е от една страна да разшири тяхна познавателна сфера по отношение на сонетната форма. И второ - да провокира фантазията и асоциативното мислене, да стимулира интерес към личното творчество. Най-хубавото за всеки зрител е спектакълът за него да започне след спектакъла - да си отнесе нещо със себе си, което той е открил в представлението“, казва Диана Досева, една от режисьорките заедно с Елица Йовчев.
Освен сонети и цитати от сонети на класически автори - Иван Вазов, Христо Смирненски, Николай Лилиев, Шекспир, Димитър Пантелеев, Петър Велчев, в спектакъла има и много творби, написани от артистите. Сред авторите е и актьорът Димитър Пишев.
„За първи път пиша сонети. Не е толкова трудно да се пише в тази форма, когато човек има вдъхновение. Сонетите, които съм написал, са лични. В тях показвам частици от себе си, различни страни и мои проявления. Надявам се по някакъв начин и публиката да припознае нещо, защото смятам, че хората имаме доста близки черти и преживявания“, казва той.