Лечебни заведения „Медика“ печели търга за бившия кожен диспансер, на който е наемател в момента, научи „Утро“. Съгласно решението на Общинския съвет имотът с терен от 1735 кв.м и 612 кв.м застроена площ бе предложен за публична продан при начална цена от 976 857 лева без ДДС. Така от сделката в бюджета на Общината ще влязат около 1 млн. лева.     

В момента в сградата се помещава физиотерапевтичната болница на „Медика“. Тя е единствената в Североизточна България за активно лечение и има отделения за деца и за възрастни. Медицинското заведение е единственото в тази част на страната, извършващо рехабилитация на детска церебрална парализа. Идеята е лечебното заведение да се превърне в още по-модерен център за физикална и рехабилитационна медицина като в него заработи и сектор за хосписни грижи, какъвто няма никъде в цяла Русенска област, а и в съседните. В плановете влиза и изграждането на дневен център за възрастни, който ще бъде от рехабилитационен тип. 
Според административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова ще се започне с генерален ремонт - проект за укрепване на основите на сградата, подмяна на остарялата ВиК инсталация, възстановяване на сутерена, който дълги години е използван за склад и др. За което ще са нужни сериозни инвестиции и време.