За 15 поредна година Община Пловдив започва да набира кандидатури за спечелване на приза в конкурса "Най-добър млад предприемач" за 2023 година. Това е единственият по рода си конкурс в България, подкрепящ младите хора с бизнес идеи, коментира зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. Той припомни, че победителят получава голямата награда – чек на стойност 10 000 лв., класиралият се на втора позиция – 6000 лв. и двамата на трето място, вземат по 3000 лв. всеки.
Община Пловдив вярва в младите хора и иска да насърчи повече от тях да се престрашат да работят за своите идеи, да преследват мечтите си, каза Титюков. Право на участие имат български граждани от 18 до 35 годишна възраст с постоянен или настоящ адрес на територията на Пловдив. Обемът на работите, които кандидатите трябва да разработят, не бива да надхвърля 25 страници, като е необходимо идеите да бъдат реалистични и осъществими на практика. Към бизнес плановете трябва да бъде приложена и автобиография на кандидата. Крайният срок за кандидатстване е 28 април. 
Миналата година победител в надпреварата бе Мирослав Гаригов, който с бизнес плана си за образователна настолна игра за рециклиране на отпадъци "Сливи за смет“, спечели голямата награда от 10 000 лв. Негов подгласник стана Здравко Дионисов с "Подготви ме“ – иновативна платформа за дигитално образование. На трето място бяха класирани Здравко Балджиев за "Рент-а-баба“ - сайт за наемане на детегледачки пенсионерки, и при Георги Колев за "Дрон спрей“ - пръскане на препарати за растителна защита посредством селскостопански дронове.