Удължават се срокът за участие в конкурса „Любими десерти от тефтера на баба и мама“. Проявата бе обявена в края на февруари от народно читалище „Будител -1927“ в търговищкото село Баячево. 
Читалищният секретар Албена Недева съобщи, че за да се даде възможност на повече участниците да се включат в конкурса, приемането на снимки и рецепти ще продължи до 16:00 часа 23 март, вместо до днес, както бе предварително обявено. Резултатите ще станат известни на Благовещение.
Както БТА съобщи, конкурсът е по повод настъпващите пролетни празници – част от народния календар. 
Идеята на проявата е да се открият стари, изпитани рецепти, които разнообразяват трапезата на семействата. Да се направи сравнение между вкусовете от днес и недалечното минало. 
Предизвикателството е да се открие рецептата, да се приготви десертът, да се снима готовият продукт, както и да се опише подробно рецептата. За участие в надпреварата всичко трябва да се изпрати на имейл : [email protected], като се добавят три имена на участника; категорията, в която се представя,  адрес и телефон за връзка.
БТА припомня, че са обособени няколко категории: най-лесен десерт – направен с минимум продукти за най-кратко време; най-трудоемък десерт, чието приготвяне изисква най-много техники за приготвяне; най-атрактивен - в него да са използвани несъвместими продукти, обединени в любимо и сладко вълшебство и най-добре презентиран десерт.