С подкрепата на местни организации, "Четири лапи" е доставила над 125,5 тона храна за домашните и селскостопански животни в засегнатите от земетресенията провинции на Южна Турция и Северна Сирия. Това информираха от офиса на фондацията в България. 
Екипът на "Четири лапи" е оказал медицинска помощ на пострадалите животни в няколко приюта и помогна с транспортирането им до клиники. Това е единствената международна организация за защита на животните, която успя да помогне и на място в Сирия, казват от фондацията. В екипа са и ветеринарният лекар Марина Иванова, която е част от австрийския екип на организацията и заема позицията координатор "Спасителни мисии", както и Велизар Ангелов, координатор "Международни проекти" от българския офис. Природозащитните са оказвали подкрепа на пострадалите животни в региона на Джиндирес. От фондацията отбелязват, че са осигури храна за следващите два месеца на над 5000 животни, в т.ч. котки, кучета, кози, магарета, крави и овце.
Земетресения в Турция и Сирия на 6 януари т.г. станаха причина за смъртта на хиляди души. Материалните разрушения оставиха без дом хората и животните. Двете държави получиха международна подкрепа за справяне с последствията от бедствието.