„Отговорен човек съм и работя коректно, без значение дали става дума за по-кратък или по-продължителен период. Надявам се да бъда полезна за дейността на институцията. Освен това по този начин мисля, че успявам да се докажа като професионалист“. Това каза вчера при представянето си изненадващо назначения в сряда зам. областен управител Детелина Ачева. 
52-годишната счетоводителка с юридическа диплома от Русенския университет има дългогодишен професионален опит в гимназиите по текстил и електротехника, преди назначаването й е приключила период на заместване в Свободна зона. Повече от 14 години работи и като вещо лице в Окръжния съд. 
Ачева изтъкна, че не е ангажирана политически и мястото й е било предложено от администрацията на Министерския съвет. Като свой приоритет посочи изискваното от закона провеждане на честни и прозрачни избори. Тя ще отговаря за всички ресори и ще подпомага областния управител Анатоли Станев, който от началото на управлението на служебните правителства след падането на кабинета „Петков“ работи без заместници.