До средата на юни се очаква окончателно да приключат строително-монтажните работи по мащабния Воден проект, съобщи по време на заседанието на Общинския съвет вчера представителят на ВиК-Русе Драгомир Друмев.
Някои от етапите са приключили и по тях тече едногодишният срок за отстраняване на дефекти.
Проектът по доизграждането на канализация за кварталите Средна кула и Долапите вече е одобрен от приемателна комисия на 28 февруари. Официалното откриване е насрочено за 22 март.       

Тече едногодишен период за отстраняване на дефекти по мрежа, улични настилки и тротоари и от две седмици тези дефекти се отстраняват. 
На 1 март е преминала приемателна комисия по отношение етапа за реконструкция и подмяна на съществуващи довеждащи водопроводи между Втори и Трети подем и разрешението да ползване е вече издадено. За тях също тече едногодишен период за отстраняване на дефекти по мрежа и улични настилки.
В момента се работи по централната градска част, всички улици по проекта са започнати, последната от тях е „Стефан Стамболов“, която вероятно и ще завърши последна. Работата по всички останали ще приключи около 15 април. По някои от улиците в момента се прави проверка съвместно с Община Русе за качеството на асфалтирането.
Завършено е доизграждането и реконструкцията на смесена канализационна мрежа и задържателен резервоар под бул. „Христо Ботев“. Остава да се работи в отсечката по бул. „Цар Освободител“ от улица „Шипка“ до кръговото кръстовище.
Работи се по бул. „Гоце Делчев“, в района на Централна гара и някои малки улички в централна градска част.