Чрез странична стена, с взлом тази нощ непознати лица са проникнали в помещенията на Българския културно-информационен център в Скопие. Нанесени са материални щети, по първоначални оценки и след извършени оперативно-следствени действия от полицията, е установена липсата на част от компютърната техника в центъра. По централната фасада на помещенията няма поражения.  
Изключително неприятен инцидент, чакаме полицията да си свърши работата и да бъде изяснен вандалският акт предвид активната културна политика, открития диалог, който Българския културно-информационен център води и която цели изграждане на мостове, каза за БТА директорът на Културно-информационния център на България в Република Северна Македония Антония Велева. 
„Независимо от мотивацията на извършителите, престъплението е посегателство срещу самата българска държава, в лицето на държавна институция.  Припомняме, че с двустранната Спогодба за откриване на Културно-информационните центрове от 2003 г., двете държави са поели ангажимент да гарантират нормалното функциониране на културно-информационните центрове в двете столици”, реагираха от Министерството на външните работи на България.
Новото помещение на Българския културно-информационен център в Скопие беше официално открито на 25 ноември 2022 г. в присъствието на министрите на културата на България и Република Северна Македония. 
Центърът е създаден през 2006 г. в резултат на спогодба между правителствата на Република България и Република Македония от 18 април 2003 г.