Волейболистите на „Дунав“ се измъкнаха на косъм от сензационна развръзка в четвъртфиналния мач реванш от плейофната фаза за влизане в Суперлигата. След категоричната победа с 3:0 срещу „Звездец“ /Горна Малина/ момчетата на старши треньора Красимир Миронов трябваше да се потрудят доста, за да се класират за полуфиналите.
На свой терен те загубиха първия гейм - 22:25,  спечелиха втория и третия с по 25:20 и отстъпиха в четвъртия след дълго разиграване с 29:31. Като се има предвид, че „чистата“ победа в Горна Малина не бе достатъчна при евентуален резултат 2:3, то по регламент се игра „златен гейм“. Дунавци показаха по-здрави нерви и стигнаха до 15:13, а с това и до неочаквано трудното 3:2.
Явно тимът плати дан на подценяване на съперника - нещо, което не бива да се случва на полуфиналите. В тях „Дунав“ ще се срещне с „Етрополе“ на 18 март като гост в зала „Чавдар“ и на 21 март в Русе.
Етрополчани стигнаха до тази фаза със златен гейм. Те загубиха първия си мач срещу „Черноморец“ /Балчик/ с 1:3, но у дома се реваншираха с 3:0, а и взеха тайбрека.