Митничари откриха над 46 000 къса с български акцизен бандерол, скрити в тайник на пътнически микробус с българска регистрация на ГКПП „Дунав мост“ при Русе. 
Микробусът е спрян за проверка около 3:30 часа миналата нощ. Шофьорът обяснил, че пътува за Германия. Митничарите насочили превозното средство за сканиране с мобилна рентгенова система, при което е отбелязана зона с необичайна плътност. При огледа се оказало, че има допълнително изграден двоен под - тайник, като в него и в две тонколони са открити 2320 кутии /46 400 къса/ цигари с български акцизен бандерол от известни марки. 
За акцизните стоки водачът не представил необходимите по закон документи, като тютюневите изделия са конфискувани. За нарушенията са съставени два акта.
Последният случай на открито голямо количество цигари в превозно средство на ГКПП „Дунав мост“ при Русе е преди десетина дни. Тогава митничарите конфискуваха близо 50 000 къса цигари с български акцизен бандерол без необходимите документи по Закона за акцизите и данъчните складове.