Фенската страница на ФК „Дунав“ във фейсбук разкри изключително любопитна статистика за марша на представителния отбор в първенството на Втора лига дотук. Ето кои акценти подбрахме.
Отборът е бил на терена 2160 минути. „Черноработниците“ Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров и Никола Колев са участвали в около 85 процента от времето. След тях са Йордан Димитров, Миро Будинов, Джан Хасан, Кристиян Господинов.
Стрелците. Йордан Димитров е с 13 гола във всички турнири /12 шампионатни/, Будинов е с 9 /7 за първенство/. Юго Комано е с 4, Георги Вълчев с 2.
Владение на топката. По този показател „Дунав“ бележи върха в мача срещу „Созопол“ - 68 процента от времето /2:2/.
Характер. Отборът изостава в резултата в 13 мача, а в 6 от тях се измъква от загуба и печели точки.
Гоол! Русенските фенове са свидетели на най-много попадения в мачовете на тима си в сравнение с двубоите на другите отбори - 63.
Добри времена. Най-дългата положителна серия е с победи в три поредни мача - срещу „Ботев 2“ /Пд/ с 5:0, „Монтана“ с 3:1 и „Витоша“ с 4:1.
Защитата. Сухите мрежи са в двубоите срещу „Ботев 2“, ЦСКА 1948 /2/, „Струмска слава“, „Етър“, „Янтра“.
„Любимци“ на съдиите. Георги Вълчев е със 7 жълти картона /1 червен/, Никола Колев - с 6 /1 червен/, Джан Хасан - с 5 жълти. По сметката на отбора са общо 54 предупреждения в жълто. Юго Комано и Емил Янчев са напускали терена без време по веднъж с червени картони.
Спринтьори. Най-високата развита скорост е в „километража“ на Денислав Минчев - 34,17 км/ч.
Маратонец. Най-голямото пробягано разстояние в рамките на един мач е дело на Емил Янчев - близо 12 км.