„Дунав“ /Батин/ откри с реми - 0:0, пролетния сезон в Регионалната футболна лига /дивизия „Запад“/. Мачът срещу „Младост“ /Екзарх Йосиф/ бе и дерби на кръга, тъй като се срещнаха първият и вторият отбор във временното класиране. Батинските „щуки“ запазиха лидерската си позиция с 26 точки, а гостите събраха 25. В следващия кръг водачът в дивизията ще гостува на „Бенковски“ /Бяла/, който напира от трета позиция с 23 пункта.
Като във всяко дерби от първенството на четвърта дивизия, на терена в Батин припламнаха и искри, но главният съдия Борис Попов се справи. Огнян Николов от състава на гостите и Любомир Петков от домакините получиха червени картони, съответно за удар без топка и за груб фаул. Петков, който е треньор на вратарите в „Дунав“ /Русе/, играе за батинчани като централен нападател. Николов пък е рожба на русенската дунавска школа.
„Запад“: „Янтра“ /Долна Студена/-“Янтра“ /Ценово/ - 0:2,  Филип Тотю“ /Две могили/-“Атлетик“ /Тръстеник/ - 1:0, „Партизан“ /Босилковци/-“Ботев“ /Копривец/ - 0:1, „Левски“ /Караманово/“Бенковски“ /Бяла/ - 0:10.