Козметика за 213 лева опитали да изнесат от дрогерия в Русе две момичета на 10 и 14 години. Не е ясно дали децата са искали да се разкрасяват или да пласират плячката. Малко вероятно е, но не е изключено и да са действали по поръчка. С тях работи инспектор от Детска педагогическа стая.
И ако момичетата може да са се подвели, за други две крадли няма никакво съмнение, че много добре са разбирали какво вършат. На 21 февруари клиентка на хипермаркет е сигнализирала в Първо РУ, че е оставила на щанд мобилния си телефон заедно с документи и 500 лева, а след това е установила, че са изчезнали. Изяснено е кой точно ги е откраднал - две русенки на 68 и 71 години.
Още една кражба от хипермаркет, извършена два дни по-късно, е разкрита от полицията. Управителят на магазина съобщил, че неизвестен мъж се е измъкнал със салами и луканки на обща стойност за 150 лева. Установено е, че това е русенец на 49 години.
А служителка в салон за красота разбрала, че животът може да бъде и грозен. На 30 януари от дамската й чанта, оставена близо до входната врата, изчезнали 40 лева. Полицията се заела със случай и стигнала до русенец на 25 г.