Общо 100 графични рисунки на кърджалийският художник Владимир Чукич, дигитализирани от ученици от родопския град бяха представени в изложба в Керимовата къща. 
Творбите, създадени и публикувани в местната печатна преса в периода 1979г. – 2009г., са адаптирани чрез графична обработка до ново културно съдържание. Изложбата е в рамките на проект на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров" в Кърджали - „Дигитални трансформации", за популяризиране на културно съдържание, спечелен пред Национален фонд "Култура". 
Издирените графики на Владимир Чукич са общо 150, но заедно със самия автор, от библиотеката се спират на 100, обясни за БТА директорът на културната институция Елисавета Кехайова. Тя допълни, че като част от проекта, през май предстои дигитализираните творби да бъдат показани в изложба в градска среда, а след това подарени като постоянна експозиция на община Кърджали. 
„Усилията ни са насочени към това да възстановяваме старото забравено изкуство и му даваме нов живот чрез нова дигитална, модерна технология. Много важен елемент в този процес са младите хора, чието внимание и интерес се опитваме да привлечем.“, каза Елисавета Кехайова. И допълни, че целта на екипа на библиотеката е да провокира подрастващото поколение, да го мотивира да чете и да го докосне до света на изкуството. 
„Повечето графични рисунки в изложбата са илюстрации към стихове и към текстове, като цяло публикувани през годините в регионално печатно издание. Илюстрацията по текст е особено полезна за децата, защото развива тяхното въображение", коментира за БТА първосъздателят на графиките - Владимир Чукич.