„Много анализатори се смееха, когато Бербатов пристигна в „Монако" в края на януари. Той обаче показва всеки уикенд, че този ход от страна на отбора от Княжеството е бил правилен", пише в материал, качен на сайта си Francetv. И добавя: „Бавно, но сигурно нападателят прави така, че в Монако да забравят липсата на контузения Радамел Фалкао". Българският нападател вкара гол и асистира за други два при победата на „Монако" с 3:2 като гост на „Лион".

„Бербатов не е в състояние бързо да заглуши подигравките срещу него, но търпението е неговият коз. Той бавно, но сигурно намира все по-сериозно място в състава на „Монако", а в отсъствието на Фалкао именно Бербатов изглежда футболистът, който повежда отбора в трудните момент", добавя френската медия.

„Неговият опит му позволява да се разбира перфектно с Емануел Ривиер, а също така и с Валер Жермен. Бербатов притежава невероятна техника и визия за играта. Срещу „Лион" Димитър потвърди, че не е загубил таланта си", се казва още в материала на френската телевизия.