Отборите на Олимпик Марсилия и Страсбург приключиха при равенство 2:2 в последния мач от 27-мия кръг на френската Лига 1.
Двубоят на стадион "Велодром" в средиземноморския град се оказа много интересен и с инфарктен завършек за домакините, които играха малко над един час в намален състав.
В 29-ата минута централният защитник на домакините Леонардо Балерди бе изгонен от игра за фаул като последен в отбрана. Преди това гостите от Страсбург бяха пропуснали няколко отлични възможности за гол и след изгонването на аржентинеца изглеждаше, че ще стигнат до трите точки.
Плановете на марсилци обаче бяха по-различни и в намален състав тимът заигра по-добре.
В 49-ата минута Руслан Малиновски стреля по земя от фаул, вратарят на Страсбург изби, но Шансел Мбемба се оказа на правилното място, за да направи добавка за 1:0.
Четвърт час преди края домакините получиха право да изпълнят дузпа, която Алексис Санчес превърна в гол за 2:0.
Гостите обаче не се предадоха и стигнаха до равенството с два гола на полузащитника Жан-Юдес Аолу в рамките на 60 секунди. В 88-мата минута той засече с крак центриране от корнер и с известна доза късмет прати топката във вратата за 1:2.
Секунди по-късно котдивоарецът вкара и втория си гол, който обаче бе истински шедьовър. Една отбита топката попадна на левия му крак и той от воле заби неспасяем изстрел във вратата на Пау Лопес, като топката се отби и в горната греда, преди да навести мрежата.
С равенството Олимпик Марсилия остава на второ място в класирането с 56 точки, с десет по-малко от шампиона и лидер Пари Сен Жермен. Страсбург е на 15-о място с 23 точки, точно над зоната на изпадащите.