На Бърнли бе наложена забрана да прави трансфери от Английската футболна лига (EFL) заради забавяне на предоставянето на счетоводството си, съобщи "Ройтерс". Отборът на Бърнли, който е воден от бившия защитник на Манчестър Сити Венсан Компани и който е лидер в Чемпиъншип, оправда закъснението със смяната на одиторите си през ноември.
"Можем да потвърдим, че сме предоставили счетоводните ни сметки и финансова информация на Лигата и продължаваме да имаме редовен диалог с ръководството, за да покажем, че сме отворени и прозрачни. Можем да отговорим на всеки въпрос", заявиха от Бърнли в комюнике.
"Вярваме, че от Английската футболна лига няма да имат друг проблем със счетоводството ни, освен късното му представяне и разбираме и подкрепяме позицията им да санкционират всеки клуб, който наруши правилата. Клубът и новите ни одитори сме уверени, че всичко ще бъде разрешено и, че нашата забрана ще бъде вдигната следващия месец", написаха още от Бърнли.
Бърнли е на първо място в Чемпиъншип с 80 точки от 36 мача и изглежда много близо до промоция във Висшата лига само година след като отборът изпадна. Втородивизионният отбор стигна и до четвъртфиналите на ФА Къп, където трябва да се изправи срещу Манчестър Сити.