Префектурата в Неапол отново издаде забрана за продажба на билети за феновете на Айнтрахт Франкфурт за предстоящия мач с Наполи от Шампионската лига в сряда, съобщи ДПА.
Ден след като забраната изглеждаше вдигната, властите в италианския град заявиха, че гражданите на германския град няма да получат достъп до стадиона и няма да могат да си купят билети. Те се аргументираха с възможностите от безредици на стадиона заради атакуваните тифози на Наполи в първия мач миналия месец, завършил 2:0 за лидера в Серия А. Тогава девет души бяха арестувани.
Феновете на Айнтрахт обаче вярват, че властите в Италия просто се опитват да направят по-лесен достъпа на Наполи до четвъртфиналите на турнира.
Забраната за продажба на билети на германците бе вдигната от Административния съд в италианския регион Кампания, но новото ограничение е специално за хората, които живеят във Франкфурт.
Полицията в Неапол се обоснова, като заяви, че има "риск за опазването на реда и обществената сигурност". Префектурите в Италия са граждански институции, които стоят по-високо от полицията, която се грижи за обществения ред.