Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал "Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023". Форумът се състоя през уикенда на Студенец край Пампорово.
В първия ден в ски зона "Мечи чал" на Чепеларе се проведоха стартовете по биатлон (Спринт). Младите таланти се състезаваха пред погледа на олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска. Победителите в различните възрастови групи бяха наградени от Екатерина Дафовска, председател на СК ,Рожен-Чепеларе 2016,, Белчо Горанов - генерален секретар на БОК, Боран Хаджиев, кмет на Община Чепеларе и Борислав Панков, генерален секретар на Българска Федерация по Биатлон.  
За много от децата това бяха първи стартове през започналата и отиващата си с малко сняг зима, но въпреки това се създадоха подходящи условия за провеждане на надпреварата.
Олимпийският зимен младежки фестивал завърши със състезанията по ски-бягане (спринт) като във втория състезателен ден участваха близо 100 деца от шест клуба. Стартовете на писта "Канала" в района на Студенец бяха разделени по възрастови групи. Най-малките U12 направиха една обиколка от 1200 м., момчетата и момичетата U14 - по две обиколки (2400 м), а най-големите U16 - по три обиколки (3600 м)
Наградите на най-добрите в стартовете връчиха Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, Боран Хаджиев, кмет на Община Чепеларе, Анатоли Илиев, Лилия Пандурова от БОК и Веселин Цинзов, бивш национал по ски бягане и три пъти участник на Зимни олимпийски игри.
Две планини бяха домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България – пистите на Осогово и Чепеларе.  Фестивалът започна в Осогово на 17 февруари със стартовете в алпийски ски и сноуборд и завърши този уикенд в Чепеларе, където се събраха младите надежди в биатлона и ски-бягането.
Форумът се проведе за 11-а поредна година под мотото "Да открием олимпийските надежди на България". Организатори са Българският олимпийски комитет и Асоциация "Спорт в свободното време". И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространeнието им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.