Надие Жаафар и Емил Вълчев спечелиха бронзови медали на Европейската купа по джудо за кадети в Загреб (Хърватия), на която стартираха близо 900 състезатели.
Жаафар завърши трета в категория до 70 килограма след пет победи. Състезателката на клуб Респект започна с успех срещу Ула Горогранч Чарго (Словения) с две "вадзари", но след това претърпя поражение от бъдещата финалистка Анна Олиник-Корнико (Украйна) с
Жаафар обаче продължи на репешажите, където се реваншира с три победи, за да стигне до сблъсък за бронза. Тя спечели с две "вадзари" срещу Фани Кохеги (Унгария), Анаис Небу (Франция) и Ника Слачек (Хърватия), а за отличието се наложи с "ипон" над чехкинята Степанка Хойдарова.
В категорията стартираха 30 състезателки.
При кадетите Емил Вълчев имаше за съперници 66 джудисти, но се пребори за бронза след пет победи.
На старта в категория до 81 кг младият състезател на Кодокан (Пазарджил) се наложи с "ипон" в продължението над Кензо Кремерс (Белгия), после преодоля украинеца Костантин Белгоровски също с "ипон", на осминафиналите се справи с Георги Бенделяни (Грузия) с "ваздари", на четвърфиналите победи с "вадзари" Аркаиц Гарсия Енерис (Испания), но на полуфинала загуби от бъдещия шампион Аслан Коцоев (Азербайджан) с "ипон".
В решителната среща за бронзовото отличие Вълчев преодоля Тайс Алтена (Нидерландия) с "ипон".
След турнира младите национали ще останат на тридневен лагер в хърватската столица.