Представителите на спортен клуб Вокил станаха първи отборно в държавното първенство по кикбокс, след като завоюваха осем златни, шест сребърни и четири бронзови медала.
След тях на второ място се наредиха домакините от Шуменска Крепост с актив от осем златни, пет сребърни и пет бронзови отличия. 
Трети на почетната стълбичка се качи отборът на другият варненски клуб по кикбокс - Боил, с пет златни, шест сребърни и шест бронзови медали. 
Жак Риков от СК Десант от Добрич получи приза за най-техничен състезател на държавното първенство в стил лоу кик, което се проведе в спортна зала "Арена Шумен".  Риков спечели и четирите си срещи с нокаут. 
За най-перспективен състезател бе определен Виктор Михалев от СК Вокил, който грабна златото при юношите младша възраст до 45 кг. 
Силно впечатление направи финалът при мъжете в категория до 86 кг между европейския вицешампион от 2022-ра. Али Юзеир и световния шампион при юноши старша възраст Мариян Петков, който влезе при мъжете и се бори за място в отбора в стил лоу кик.
В състезанието участваха 340 кикбоксьори от 48 отбора. В първия ден на квалификациите се изиграха 41 срещи. В събота на два ринга едновременно се проведоха общо 122 квалификационни и полуфинални срещи, а всички 80 финала бяха равномерно разпределени и изиграни в неделния ден.