Помощник-треньорът на ЦСКА-София Величко Капланович говори днес пред медиите след мача с ЦСКА 1948, тъй като и води отбора заради наказанието на старшията Саша Илич. С гол на Тобиас Хайнц през второто полувреме отборът от Борисовата градина спечели с 1:0."Много труден мач и много ценна победа за нас. Това, което много ми хареса е, че играч от резервната скамейка реши мача. Нашият отбор се състои от 25 футболисти и се доказа едно нещо, че няма титуляри и резерви. Това, което донесе Хайнц е и ритъм в играта, не само гол. Така че съм съгласен, че той допринесе, но също така и другите футболисти, които влязоха от пейката имаха своя принос за успеха", заяви дългогодишният помощник на Саша Илич след края на срещата.
"В такива мачове като днес, играта не е на първо място, но това беше мач, който трябваше на всяка цена да спечелим. И когато си в битката за шампионската титла, на първото място е да печелим. С Локомотив Пд играхме много по-добре, но нямахме никакъв късмет. И имаше и други неща, които оказаха влияние върху крайния резултат. Но днес заради цялостната ситуация в клуба победихме, което е най-важното нещо".
"Хората винаги ще говорят. Това, което знаем, че ние сме определили да играем по тази начин. От друга страна имаме нещо, което ни носи резултати. Когато има нещо, което ти носи резултати, не го променяте. Естествено, че ще се опитаме да промевним още от играта, за да играем красиво и работим за това. Но когато играем такива специфични мачове, най-важното е да побеждаваме. Дали е имало напрежение? Вие много добре разбирате защо този мач е специфичен. Това, което искахме да направим, е да няма и да не усещат напрежение. Знаем за тежеста на този мач. Много по-важно е да са концентрирани върху играта и да са концентрирани и да дадат всичко от себе си".
Следващата среща на ЦСКА-София е срещу последния отбор в класирането Спартак (Варна). Капланович беше попитан как на Армията ще подходят към този противник, който на пръв поглед изглежда лесно преодолим.
"Спартак Варна? Към всеки противник в Лигата в това първенство трябва да подхождаме сериозно. Спартак са последни, но всички мачове, които загубиха, са с 1 или 2 гола разлика. Не е много. Нашият отбор няма този лукс да каже - ще бъде лесно за нас. Затова към всеки противник подхождавме максимално сериозно, подготвяме се напълно сериозно. Защото подцениш ли някой, ще бъдеш наказан. . . ….феновете показаха защо са толкова важни за отбора и съм доволен, че им се отблагодарихме за тази подкрепа".