Отборът на „Дунав“ с футболисти до 15 години направи домакинско равенство срещу „Септември“ /София/ - 1:1. Ремито спокойно може да се счита за успех заради сериозните кадрови проблеми в тима на треньора Драгомир Григоров, а и гостите пристигнаха в Русе със самочувствие на четвърти във временното класиране на Елитната юношеска лига.
„Септември“ затвори първото полувреме с гол аванс, но дунавци не се предадоха и успяха да изравнят от дузпа в последната минута на добавеното време. Нарушението бе очевидно, а Преслав Стойков се зае с изпълнението на наказателния удар - 1:1. Малко по-рано той затрудни вратаря на гостите с хубаво изпълнение от фаул.
„Точката срещу сериозен отбор като „Септември“ не е за изхвърляне. Поздравявам момчетата, че показаха характер и че се бориха до последно“, коментира за „Утро“ Драго Григоров.
Мачът бе изгледан от председателя на УС на ФК „Дунав“ и доскорошен капитан на представителния тим Диян Димов.
На базата в „Здравец“ бе и спортният директор Светлин Симеонов, чийто син - Александър, бе един от напористите футболисти в селекцията на Григоров.
„Дунав“: Никола Колев, Александър Иванов /капитан/, Васил Илиев, Йордан Йорданов, Калоян Русев, Виктор Илиев, Борис Гатев, Дамян Цолов, Александър Симеонов, Преслав Стойков, Йоан Нофал /Николай Василев, Велислав Крумов/.