Младият украински тираджия Я.О., който бе задържан след фатално завършило спречкване с 58-годишен колега и сънародник на тир паркинг около Дунав мост, остава в ареста, реши Окръжният съд. Поисканата от 28-годишният шофьор по-лека мярка за неотклонение беше отхвърлена. Той е привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на сънародника си В.К. Решението на русенските съдии може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.
Инцидентът е от 5 март по обед. В полицията постъпва сигнал за мъж в безпомощно състояние, намиращ се на тир паркинг на булевард „България“. Веднага на място са изпратени полицейски патрули, както и криминалисти. На паркинга е установен трупът на 58-годишен украинец В.К.- водач на товарен автомобил. В района е задържан 28-годишния Я.О. 
При разследването е изяснено, че мъжете се запознали на паркинга два часа по-рано. Купили алкохол от близък магазин и се почерпили, след което между двамата възникнал скандал. 
Според 28-годишния мъж свадата била предизвикана от неговия сънародник, който извадил нож и щанга, с които му посегнал. От своя страна младият шофьор го ударил с юмрук в лицето, при което 58-годишният паднал на земята и починал. Пред полицаите 28-годишният водач обяснил, че след това се опитал да помогне на сънародника си и потърсил помощ. 
Защитата на задържания пледира, че той е действал при неизбежна самоотбрана. Според прокурора обаче, той е съзнавал, че пострадалият е бил силно алкохолно повлиян, съзнавал е и неговата по-голяма възраст, както и това, че нанасянето на силен удар в уязвима част от тялото ще доведе до настъпването на тежки увреждания, включително прекъсване на жизнените функции. Ако бъде признат за виновен, младият мъж рискува не по-малко от 10 години затвор.